Netflix
Netflix on saatavilla lähes joka alustalle. Isokokoisilla tableteilla tai iPadilla tästä viihdesovelluksesta saa eniten irti liikkeellä ollessa. Sarjat ja elokuvat ovat kaikki saatavilla missä tahansa, ja ohjelmisto osaa suositella sinua mahdollisesti kiinnostavia ohjelmia jo katsottujen perusteella.
Eri perheenjäseniä varten voi luoda erilliset käyttäjätunnukset saman tilauksen alla, joten oman suosikkikirjaston voi pitää uteliailta katseilta piilossa. Kuukausimaksu on kohtuullinen, ja mobiilisovellus kattaa samat toiminnot kuin täysiversio verkkosivuilla, vain nopeammin ladattavassa muodossa.
Spotify
Mitä Netflix on tehnyt videoviihteelle, Spotify on tehnyt musiikille. Kohtuullisella kuukausimaksulla tai mainoksia sisältävällä ilmaisversiolla miljoonat artistit ja heidän albuminsa sekä sinkkunsa ovat kuunneltavissa missä tahansa. Spotifyn avulla luot kätevästi omat soittolistat niin kuntosalille, kotibileisiin kuin rauhalliseen illanviettoon. Sovellus osaa suositella uutta musiikkia jo kuunnellun perusteella, ja maksullinen versio antaa mahdollisuuden kuunnella kappaleita korkealaatuisena.
Shazam – tunnista musiikki sovelluksen avulla
Oletko joskus ollut bileissä, klubilla tai festareilla, mutta et tunnista esiintyjää tai soitettua kappaletta? Aiemmin oikean biisin löytäminen hajanaisten tuntomerkkien avulla tai jopa äänitetyn klipin perusteella on ollut lähinnä tuurista kiinni. Shazam-sovellus on ratkaisu tähän pulmaan.
Musiikin soidessa avattu sovellus äänittää klipin, joka analysoidaan. Tämän jälkeen mittavasta musiikkikirjastosta pyritään löytämään oikea kappale ja esittäjä. Kaikki tämä tapahtuu lähes reaaliaikaisesti. Löydetyt biisit voi saman tien ostaa, lisätä Spotifyn soittolistalle tai jakaa kavereille sosiaalisessa mediassa.
SoundCloud
SoundCloudin oma mobiilisovellus on netin käyttöliittymää kätevämpi ja sen kautta voi helposti ladata sivuille omaa musiikkiaan. Vaikka Spotifyn tarjonta on laajaa, se keskittyy pelkästään kaupallisesti julkaistuun musiikkiin. SoundCloudista voin tämän sijaan löytää paljon miksauksia, indie-artisteja ja aloittelevien bändien tai kotituottajien kappaleita. Laatu on vaihtelevaa, mutta erityisesti rapista ja elektronisesta musiikista pitäville SoundCloud on omiaan, sillä näiden genrejen musiikkia on erityisen paljon esillä.
Google Play Books – viihdettä kirjojen muodossa
Pitkien pelisessioiden jälkeen voi olla hyvä rauhoittua vähemmän vilkkaissa merkeissä. Lukemisen ystävät saattavat ilahtua Google Play Books -sovelluksesta, joka ohjaa Googlen markkinapaikalle kirjojen pariin. Tämän sovelluksen kautta voit selata miljoonia myynnissä olevia e-kirjoja, aikakaus- ja uutislehtiä, sekä sarjakuvia. Hinnat ovat yleensä edulliset, tarjouksia on usein, ja sovelluksen lukuympäristö on muokattavissa julkaisun mukaan, mikä tekee lukuelämyksestä persoonallisen.
Suosituimmat pelit mobiililaitteisiin
Älypuhelimilla ja tableteilla pelaavat sadat miljardit ihmiset ympäri maailmaa. Kännykkä tai tabletti on lähes aina mukana ja uusia ilmaisia koe pelejä tulee markkinoille tuhansittain joka kuukausi. Kaupallisetkin pelit ovat alussa sangen edullisia tai mainoksilla rahoitettuja. Lisäosiin ja esimerkiksi oman pelihahmon ominaisuuksien parantelemiseen voi silti saada upotettua huomattavankin summan rahaa jos ei ole tarkkana mihin klikkailee.
Viihdyttävyys on kuitenkin taattua, sillä mobiilipelit on hiottu koukuttaviksi ja helpoksi pelata lyhyitä aikoja kerrallaan. Ohessa lista tämän hetken kuumimmista peleistä sekä Android-, että iOS-alustoille.
- South Park: Phone Destroyer – Suomalaisen RedLynx-pelistudion kehittämä South Park -lisenssipeli ottaa innoituksensa keräilykorttipeleistä ja yhdistää sen reaaliaikaiseen strategiaan. Kyseessä on ilmaispeli, jossa on myös moninpeli mukana.
- Fortnite – alunperin PC:lle ja konsoleille kehitetty huippusuosioon noussut monen pelaajan “Battle Royale” -tyyppinen selviytymispeli on pelattavissa myös Android ja iOS-laitteissa, kunhan tekniset speksit ovat tarpeeksi hyvät.
- PUBG Mobile – PlayerUnknown’s Battlegrounds Mobile on myös Battle Royale -räiskintäpeli, jossa parhaimmillaan jopa 99 pelaajaa ottaa toisistaan mittaa samalla areenalla.
- Pokémon Go – peli, josta tuli julkaisupäivänään viraalihitti ja jota edelleen pelataan innokkaasti. Tässä pelissä jalkaudutaan oikeaan maailmaan kaduille ja puistoihin, joista etsitään virtuaalisia Pokémon-hahmoja kameran välityksellä.
- Minecraft – Monista mobiilipeleistä poiketen Minecraft on ostettava, mutta hinnan vastineeksi saa lähes emopeliä vastaavan kokemuksen.
- Plants vs. Zombies 2 – Jatko-osa suositulle pelille, joka on saatavilla myös muille alustoille. Tässä pelissä pelaajan tehtävänä on suojella kotiaan ja takapihaansa zombiearmeijan hyökkäykseltä. Tämä tapahtuu älyvapaaseen ja hulvattomaan tapaan, istuttaen erilaisia aseistautuneita kasveja ja kukkia, jotka viimeistelevät elävät kuolleet mullan alle.
Mingle
Suomalainen bilekansa osaa juhlia kun sille päälle sattuu, ja erityisesti pääkaupunkiseudun yöelämä elää vilkkaana vuodenajoista riippumatta. Yöelämässä voi joskus olla juomat narikassa, kaverit hukassa, DJ:n soittama musiikki ei miellytä, eikä seuraakaan tahdo löytyä vaikka tanssijalkaa vipattaa. Apuun on luotu suomalainen Mingle-sovellus, joka on suunnattu yökerhoissa liikkuville bilettäjille.
Minglen avulla kaupungilla liikkuvat ystävät saa paikallistettua, yökerhon tiloissa samaa sovellusta käyttävät voivat chattailla melun läpi ja näin ottaa tuntumaa, jos väkijoukosta ei heti toista löydä. Baareja varten sovelluksen kautta voi olla luvassa alennuksia. DJ:t arvostavat sovelluksen kätevää biisitoivepalvelua.