Hyötysovellukset

Keräsimme listan parhaista mobiilialustojen hyötysovelluksista, jotka helpottavat monia arjen askareita tai tekevät teknisten laitteiden tai ohjelmien kanssa toimimisesta kertaheitolla helpompaa.

AirDroid

Android-laitteille tarkoitettu AirDroid yhdistää mobiililaitteen ja tietokoneen saumattomasti yhteen. Tämän sovelluksen avulla voit nähdä kännykän ilmoitukset suoraan kotikoneen tai kannettavan tietokoneen ruudulla. Viestien kirjoittaminen onnistuu näin myös omalla näppäimistöllä, ja tiedostojen jako käy käden käänteessä kännykän ja koneen väillä.

Evernote

Evernote on suora haastaja Microsoftin OneNotelle, ja joko korvaa sen kokonaan tai sitä voi käyttää hyvin rinnalla esimerkiksi leikkeiden ja artikkeleiden keräämiseen netistä. Aivan yhtä monipuolisiin ominaisuuksiin kuin OneNote Evernote ei yllä, mutta tietoa on helppo kerätä ja kategorisoida.

Tällaisenaan sovellus sopii mainiosti ideointiin ja yleiseksi leikepöydäksi, johon kiinnostavimmat artikkelit tai kuvakaappaukset saa nopeasti kerättyä ja etsittyä sieltä myöhemmin.

Microsoft-sovellukset

Windows-puhelimien hiipumisen jälkeen Microsoft on keskittynyt PC-laitteisiin ja mobiilisovelluksiin muilla alustoilla. Microsoftin käytetyimmät toimistosovellukset ovat saatavilla myös mobiilialustoille. Tärkeimpinä Word ja Excel näyttävät tiedostot riittävät hyvin, jotta niitä voi editoida sellaisenaan esimerkiksi tabletin ruudulla.

OneNote kerää pienet virtuaaliset muistilaput kätevästi talteen. OneDrive puolestaan kopioi omat tiedostot talteen pilveen, sekä antaa mahdollisuuden selata oman koneen sisältöä käyttäjän niin valitessa.

Slack

Slack saattaa olla jo monelle modernille työntekijälle tuttu kommunikointialusta. Pilvessä toimiva yritysten sisäinen viestintäsovellus on noussut hittituotteeksi, johon törmää niin pienissä kuin suurissa yrityksissä tuon tuosta.

Tämä sovellus tarjoaa helposti omaksuttavan käyttöliittymän sekä vaivattoman virtuaalisten chat-kanavien pystyttämisen eri tehtäviä varten. Mahdollisuus yhdistää moniin yritysten käyttämiin verkkopalveluihin, kuten Zendeskiin tai Google Driveen, nostavat Slackin kilpailijoiden yläpuolelle.

DocuSign

Paljon virallisia asiakirjoja lähettävän kannattaa ladata DocuSign. Siitä on saatavilla ilmainen versio, jolla voi suorittaa allekirjoitukset, ja vuosimaksullinen versio, joka mahdollistaa myös dokumenttien luomisen.

Tämän sovelluksen avulla tiedostot voi nopeasti ja kätevästi signeerata digitaalisella leimalla, jolla varmistetaan dokumentin aitous ja sen alkuperä. Näin esimerkiksi allekirjoitusta vaativat paperit voidaan allekirjoittaa virtuaalisesti vain muutamalla klikkauksella, ilman että papereita tarvitsee faksata tai käydä paikan päällä täyttämässä.

IFTTT (If This Then That)

IFTTT (suomennettuna “jos tämä, seuraavaksi tuo”) yhdistää netin eri palvelut ja kotikoneen tai kännykän toiminnot automatisoiduksi ketjuksi. Lähes mikä tahansa, mihin voi ohjelmallisesti vaikuttaa, on mahdollista toteuttaa.

Esimerkkinä käyttäjä voi tämän sovelluksen avulla postittaa samanaikaisesti kaikkiin sosiaalisiin medioihinsa, asettaa hälytkenys vaikkapa pörssikurssin noustessa tietyn rajan yli, aukaista halutun sovelluksen tietyssä paikassa tai tiettynä aikana, sekä paljon muuta. IFTTT ei ehkä ole alussa helpoin asettaa toimimaan, sillä erilaisia makroja on sadoittain tarjolla. Parhaaseen lopputulokseen pääsee, kun tietää etukäteen minkä toiminnon haluaa automatisoida.

LastPass – salasanat talteen

Kasvavan palveluvalikoiman myötä moni käyttäjä tuskastelee kasvavan salasanavaraston kanssa. Turvallinen käytäntö suosittelee, että jokaiseen palveluun tulisi olla eri salasana. Näin yhden salasanan paljastuessa vain se tarvitsee päivittää, eivätkä muut tilit ole vaarassa joutua vääriin käsiin. Käytännössä kuitenkaan kymmenien tai satojen monimutkaisten salasanojen muistaminen ei ole toimiva ratkaisu.

Tähän tarpeeseen tuo ratkaisun LastPass, jonka suojattuun ja kryptattuun verkkopalveluun voi tallettaa kaikki salasanansa yhden pääavaimen taakse. LastPass sovellus pyörii selaimen taustalla, ja kirjautumiset tallennetaan halutessa muistiin. Seuraavalla kerralla ohjelma kirjautuu halutulle sivulle automaattisesti. Näin satoja monimutkaisia ja pitkiä salasanoja ei tarvitse muistaa, ja samalla netin käyttö on hieman turvallisempaa.

Dropbox

Yksi kätevimmistä tiedostojen synkronointipalveluista on saatavilla myös mobiilialustoille. Näin myös älypuhelimen tai tabletin tiedostot, kuten kuvagallerian kuvat ja videot saadaan varmuuskopioitua pilveen turvaan automaattisesti taustalla. Tärkeimpiin tiedostoihin pääsee nopeasti käsiksi mistä vain. iOS- ja Android-alustojen lisäksi Dropbox-ohjelmisto on ladattavissa Macille (OS X) ja Windowsille.

Headspace

Raskaan työpäivän päätteeksi on hyvä rentoutua. Tähän on saatavilla lukuisia sovelluksia. Yksi suosituimmista on Headspace, joka lupaa lievittää stressiä ohjatun meditaation avulla. Sovellus opastaa meditaatiotekniikoissa, muistuttaa kun on rauhoittumisen aika ja tarjoaa harjoituksia eri elämäntilanteisiin ja olotilaan.

Sovellus auttaa myös herkästi stressaantuvia tai pelkotiloista kärsiviä ihmisiä hallitsemaan omaa olotilaansa. Animaatioiden lisäksi rauhoittava äänimaailma edesauttaa meditaation onnistumisessa. Kattava kirjasto antaa paljon opiskeltavaa ja luettavaa, joten tämän sovelluksen parissa voi viihtyä pitkään.